Esteve Hauser - Spruce/Rosewood

kr47,499.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Esteve Hauser - Spruce/Rosewood (650mm/52mm)

  • Top: Spruce (Picea Abies)
  • Hoops / Bottom: Indian Rosewood (Dalbergia Latifolia)
  • Neck: Cedar (Cedrela Odorata) with Carbon Fiber reinforcement
  • Fingerboard: Ebony (Diospyros Crassiflora Hiern)
  • Scale: 650mm
  • Finish: Shellac Cover – Body in nitrocellulose
  • Special: All solid
  • Case: Hardcase

Fransisco Esteve i Valencia är en av de ledande gitarrbyggarna i Spanien. Sortimentet sträcker sig från övre nybörjarklass till konsertinstrument. Esteve är också pionjär vad gäller orkesterinstrument, dvs. sopran-, cembalo-, alt- och basgitarrer som används i gitarrorkestrar vid musikhögskolor, kommunala musikskolor etc. Alla Esteves gitarrer är nylonsträngsmodeller och alla har lock av solid ceder eller gran. Esteve är mycket noga i sitt urval av trä – även till de billigare instrumenten – vilket återspeglas i såväl tonen som i byggkvaliteten. Ett högkvalitativt och mycket prisvärt gitarrsortiment.  

Valencia, en stad som ligger i södra Europa vid Medelhavets stränder, är hem för en av de mest prestigefyllda verkstäderna för spanska gitarrer - Guitarras Esteve.

1957 bestämde sig Francisco Esteve, Manuel Adalid och Antonio Monfort för att etablera sin egen gitarrverkstad och startade sin gemensamma resa in i konstruerandet av instrumenten.

Traditionen förs vidare av Manuel Adalid Jr., som med stort engagemang fortsätter att ytterligare marknadsföra namnet Esteve över hela världen. 

Hans arbete innefattar också att införliva ny design och teknik på byggandet och anpassning av byggprocesserna till de krav som finns på den internationella marknaden. Allt samtidigt som andan i Esteves långa hantverkstradition hålls vid liv.

Esteves team på 52 hantverkare är deras största tillgång. Hantverkarna delar inte bara en gemensam passion för gitarrer utan också många års erfarenhet. De älskar sitt arbete och är stolta över varje instrument som avslutas!

Esteves gitarrer är kända internationellt för sitt utmärkta ljud och finish. Instrumenten kombinerar de bästa materialen i sin konstruktion samtidigt som de överbryggar den svåra klyftan mellan hantverkstradition och modern byggnadsteknik.

Estevegitarren är ljudet av den spanska själen; en inspiration för musiker med sin klangfulla karaktär, sin spelbarhet och sin renhet.

ES-HAU-52-650-S

Data sheet

Color
Nature
Number of strings
6
Body shape
Classical Guitar
Microphone built-in
No
Cutaway
No
Body top
Spruce
Solid top
Yes
Body material
Rosewood
Neck material
Ebony
Right or Left handed
Right handed