Bygg din pedal själv. Moody Carlin Ringmodulator

Bygg din pedal själv. Moody Carlin Ringmodulator

MOCR
Ny

575 kr

- +

Klarna Från 33 kr /mån
 
Mer information

Bygg din pedal själv. Moody Carlin Ringmodulator

OBS ! Pedalen vi säljer är inte grönlackad.

Det hände mycket inom svensk musik på 70-talet med band som ”Träd gräs & stenar”, ”Peps Person Blodsband” och ”Samla Mammas Manna” i spetsen. Flera av de här framträdande musikerna använde Carlin-pedalerna flitigt och de bidrog därför till den tidens sound. Ringmodulatorn var en effekt byggdes i mycket begränsad upplaga då. Det är synd eftersom det är en riktigt häftig pedal. Å andra sidan har vi nöjet att ge ut den nu istället. Jag föreställer mig att Carlin Ringmodulator är intressant både för rockgitarrister som vill ha ett alternativ till dist/overdrive för att sticka ut, såväl som för synth-, experimentell- och noise-musiker, som vill hitta nya ljud.

Du kan köra pedalen på två sätt kan man säga. Dels på vanligt sätt, med bara gitarr in och förstärkare ut. Du får ett ljud som sticker ut med övertoner och ”skitighet”. Dessutom kan man styra ljudet eftersom anslagskänsligheten är fantastisk. Påminner en del om en bra fuzz-pedal men ändå inte. Ytterligare en grej är den naturliga kompressionen som uppstår om man skickar in en stark signal, tex har den efter en boost. I youtube clip #1 nedan är den först ensam och sedan med en Moody Fuzz.

För den som vill leka med riktigt ovanliga ljud: skjutsa in en annan signalkälla i pedalens andra ingång. Nu kommer de två signalerna samverka och helt nya ljud kommer ut. Clip #2 visar den med några enstaka ”störtoner” från en bas. Clip 3 sitter en tongenerator med sinusvåg och ca 1khZ på ingång 2.

Äkta bypass. Drivs med 9V.Pedalen byggs för hand i Sverige. Adapter ingår inte.

Skriv din recension

Bygg din pedal själv. Moody Carlin Ringmodulator

Skriv din recension

30 Andra produkter i samma kategori