Bygg din pedal själv. Moody Carlin Ringmodulator

Bygg din pedal själv. Moody Mushroom Echo

MOMK
Ny

695 kr

- +

Klarna Från 40 kr /mån
 
Mer information

Bygg din pedal själv. Moody Mushroom Echo Kit

Olackad låda.

Mushroom har två lägen, ett vanligt och ett optiskt. I det vanliga läget funkar den precis som vilket echo som helst och pedalens två kontroller justerar interval och repeats. I det optiska läget påverkar man både pitch och intervaltid genom att täcka för och exponera pedalens sensor för ljus. På så sätt kan man hitta mycket experimentella och udda ljud. Då sensorn skyms går pitchen ned och intervallen blir längre. Omvänt då den exponeras för ljus. Man växlar mellan de tå lägen med pedalens vippomkopplare. Läs mer om pedalen Mushroom.

Bygger du den med de först föreslagna komponentvärdena får du en pedal som tappar lite diskant för varje studs. Detta är för att härma bandeko som ofta har denna egenskap. Man kan lätt få repetitionerna att låta skarpare genom att byta en kondensator på en viss plats i kretsen. Denna mod gör också att repetitionstiden blir längre med repeats i max. Kanske lägga till en vippa här som växlar mellan brighta och dova repeats?
Man kan också modda den så att repetitionstiden ökar utan att tonen påverkas. Genom att sänka en resistor kan man få pedalen i positiv feedback med repeats i maxläge. En sådan mod i kombination med optiska läget ger dig en pedal som du inte ens behöver ett instrument för att skapa kaotisk musik med! Manualen beskriver hur moddarna görs och kittets mod-påse innehåller ett par extra komponenter för den som vill labba med detta.
Så Mushroom är en experimentell och skojjig krets med nyskapande toner i optiska läget. Och i vanliga läget har du en välljudande echo-pedal med klassiskt sound.
Mushroom har true bypass och drivs med 9V adapter (inte batteri).
Svårighetsgrad: 4 (av 5)

Skriv din recension

Bygg din pedal själv. Moody Mushroom Echo

Skriv din recension

30 Andra produkter i samma kategori

Kunder som köpt denna produkt köpte också: