Cort KX500 Etched Black

kr9,695.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

KX500 är modellen för moderna gitarrister som söker ett instrument med estetik, delar och material i högsta klass som kan täcka ett brett spektrum av genrer, från djent metal till modern och prog rock. 
Inspirerad av de redan populära KX508MS och KX500MS, är KX500 Etched Black den nya flaggskeppsmodellen i KX-serien med en konventionell 6-strängad uppställning, utrustad med Fishman Fluence Modern Humbuckers som fått stor popularitet bland seriösa spelare för sin mångsidighet.

Ash Burl-topp på Mahognykropp
Ett exotiskt trä, askburl, används på toppen för ett unikt och distinkt utseende med djup, tredimensionell, flerskiktad struktur som Cort kallar "etched". Träets ljudkaraktär är briljant och glittrande med ett solitt, punchigt mellanregister, vilket gör det till en utmärkt kombination med den varma och fylligt ljudande mahognykroppen.

Multi-Voiced Fishman Fluence Modern Humbucker
Fishman Fluence-pickups är originella och helt omdefinierade för mikrofoner. Fria från brum, brus och irriterande problem med induktans som plågar även de mest eftertraktade wire-wound-pickupsen – resultatet blir en ren, oförstörd och musikalisk ton.

1 Volume & 1 Tone Push/Pull Knob med 3 Way Pickup Selector
Medan den behåller en enkel design, låser den smarta push/pull-funktionen på både volym- och tonknappen i kombination med 3-vägs pickup-väljaren upp hela potentialen hos Fishman Fluence Modern Humbucker-setet på KX500.

  • Push/Pull på Volymknappen: Voice1/Voice2
  • Push/Pull på Tone-knappen: Full Humbucker/Coil-Split

Hardtail Bridge med String-Thru Body
Stallet med String-Thru body ökar sustain och förbättrar resonansen i mahognykroppen.

Raindrop Inlay på Macassar Ebony Greppbräda
Liknande rosewood både i utseende och ljud producerar Macassar Ebony en djup, rik ljudbild med varma men genomträngande höga toner. Den nya "Raindrop" greppbrädan som är specifikt designad för denna modell ger en distinkt look.

Spoke Nut Hotrod Trussrod
Spoke Nut Hotrod Truss Rod förbättrar halsens stabilitet samt underlättar justering av halsen.

Cort Staggered Locking Machineheads
De låsbara stämskruvarna ger enastående stämstabilitet genom att eliminera strängglidning vid stolparna samtidigt som de underlättar snabba strängbyten.

5-delad Hals i Lönn och Purpleheart
Den 5-delade halsen i lönn och purpleheart ger inte bara styrka och stabilitet utan också en stark och fokuserad ljudbild i samklang med kroppens akustiska resonans.

'Next Gen' Cort Logo
Den moderna och eleganta designen av Cort-logotypen utvecklades och tillämpades för att perfekt komplettera den aggressiva stilen hos X- och KX-serierna.

200480