Cort G280 Select Trans Chameleon Purple

kr7,695.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

G280 Select är en omarbetad uppföljare till den tidigare populära G280DX, med nytt tillsatt pearloid plektrumskydd, greppbräda i Rosewood och Voiced Tone VTH-77 hot humbucker med metallkåpa för det där boutiquelika högkvalitativa utseendet och gedigna byggkvaliteten. 
Designad med bästa möjliga spelbarhet och ljudprestanda i åtanke består G280 Select av en kropp i al samt flamed maple top och HSS pickup-konfiguration för ett mångsidigt ljud som kan användas för både klassiska och moderna musikgenrer.

Alder body med Flamed Maple Top
Al-kroppen ger en varm och fyllig ton medan rostad lönn i hals och greppbräd lägger till en modern touch till gitarrljudet. Det är en beprövad träkombination för enastående ljudmässig mångsidighet. Tillsammans med en vackert flammad lönntop skapar denna träkombination en välbalanserad ton med klara och transparenta diskanttoner och kraftigt projicerade lågmellantoner.

Voiced Tone VTS-63 & VTH-77 Pickup-set
Den fylliga och hetare Voiced Tone VTH-77 stallhumbuckern och VTS-63 single-coil-pickuperna kompletterar perfekt gitarrens stora robusta ljudkaraktär med modern klarhet vid rena inställningar och punchig bite med bra sustain när de används i overdrive och distortion.

Cort CFA-III Tremolo
Det okomplicerade och infällda svajstallet ger mycket bra sustain, snabb och tydlig svar på anslag och välbalanserad grundton.

Compound Radius Fretboard (12”-15.75”)
En deluxe-funktion för spelare som gillar att övergå från enkel ackordspel i det låga registret till höghastighetssolo och förbättrad strängböjning i det övre registret, den varierande radiusen underlättar så att du ska kunna fokusera på ditt spelande.

Hard Maple Neck med Rosewood Fingerboard
Kombinationen av det punchiga mellanregistret från en solid hård lönnhals tillsammans med den varma och rika tonen från rosewood har använts och bevisats av legenderna som en klassiker i många många år.

Cort Staggered Locking Tuners
Corts stämskruvar med låsning ger utmärkt stämstabilitet samt enkel stämning och byte av strängar.

Ergo-V Halsprofil
Den nydesignade Ergo-V-halsprofilen förbättrar komforten över hela halsen och främjar ökad spelbarhet.

200654