Cort AD880 Natural Satin

kr2,295.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Corts äldsta akustiska serie, Standard Series, definierar enastående prestanda och valuta för pengarna. Standard Series-gitarrerna är prisvärda men erbjuder god prestanda för nybörjare och hobbyister i olika modeller med olika funktioner för olika spelsituationer. 
AD880 har en gran topp, mahogny baksida och sidor och greppbräda av merbau.

Gran lock
Gran som material har en idealisk balans mellan styrka och flexibilitet, vilket förklarar dess överväldigande popularitet som det föredragna träet för lock på akustiska gitarrer. Granens mångsidiga ljudkaraktär gör det idealiskt för alla musikgenrer och spelstilar.

Mahogny botten och sidor
Klar och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister, det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer i många decennier.

Tiger Acryl Rosette
Tigerstrimmig akrylrosett och purfling ger en touch av klass och en unik look till denna modell.

Scooped Bridge
Den exklusiva scooped bridge-designen från Cort förbättrar sustainen med en större strängvinkel från sadeln till kroppen samtidigt som den minskar spänningen på strängarna över halsen, vilket resulterar i mindre trötthet i fingrarna och förbättrad spelbarhet.

Dovetail Neck Joint
Starkt sammanfogad med noggrann hantverk av erfarna hantverkare överför halsinfästningen vibrationer och resonans mellan kroppen och halsen.

204510