Cort Gold-Passion NAT w/case

kr22,495.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Efter den mycket framgångsrika lanseringen av modellen Gold-Edge 2021 är Cort stolta över att presentera Gold-Passion som den värdiga efterträdaren och den nya flaggskeppsmodellen i den prestigefyllda Gold Series. 
Huvudfokus för Gold-Passion är 'livfullhet', med förbättrad spelbarhet och respons genom det unika bevel cutaway och noggrant utvalda tonträer, samt de vanliga behandlingarna från Gold Series som åldrats till vintage, dubbel låsning av halsfogen och valnötsförstärkt hals för maximal stabilitet, soniskt förbättrad UV-finish samt "handrolled" behandling av kropp och bandkanter.

Aged to Vintage Top
En vintage-gitarr representerar den heliga graalen av akustisk gitarrton. Träet i locket mognar och öppnar upp sig mer över tid. Detta frigör en tonal kvalitet som saknas i nya instrument - tills nu. Med hjälp av en särskild process som Cort kallar ATV (Aged to Vintage) behandlas den solida toppen av sitkagran för att ge den den stora och öppna tonen hos en gammal akustisk gitarr. Denna torkningsprocess levererar den fantastiska tonen direkt från lådan.

Torrefierat Solitt Engelmann spruce lock
Mer taktil och känslig än Sitka-gran, Engelmann-gran har en klar och mjuk diskant som är responsiv även mot den lättaste och mjukaste touch, vilket gör den idealisk för fingerstyle-spelare eller folk/pop-sångare där den akustiska gitarren står i centrum.

"AAA" Grade solid flammig lönn i sidor och botten
Flammig lönn är som en kombination av mahognys låga-midfrekvenser och rosenträets rika övertoner. Denna mångsidighet gör flammande lönn framstående både för fingerstyle-spel och strumming, samtidigt som det är en perfekt matchning till granlocket.

Modern Concert Body Shape
Den nydesignade Modern Concert-kroppsformen, inspirerad av den populära grand concert-kroppen, är Cort's omtolkning av den mindre akustiska kroppstypen som noggrant designats för förbättrad resonans och respons. Tillsammans med en unik bevel cutaway har Modern Concert-formen också förbättrad spelkomfort.

L.R.Baggs Anthem Pickup
L.R.Baggs Anthem pickup/preampsystem levererar de renaste akustiska vibrationerna från instrumentet till förstärkaren och PA utan någon färgning. Oönskad feedback kan också enkelt och effektivt kontrolleras genom minimalistiska kontroller som inte påverkar instrumentets utseende.

Hals av hård lönn och greppbräde av ebenholts
Lönnhalsen ger en ljusare och mer slagkraftig ton än konventionella halsmaterial som mahogny, och greppbrädan av ebenholts ger ett klart och responsivt ljud i samklang med kroppens akustiska resonans.

Halsprofil
Cort har utvecklat bekväma dimensioner i halstjocklek från huvudet till hälen för att öka bekvämligheten för dina händer och optimera spelbarheten. För att säkerställa enhetlighet i tillverkningen använder Cort toppmodern CNC-teknik för att noggrant fräsa varje hals. Varje hals slipas sedan noggrant och färdigställs av skickliga hantverkare som har en dedikation och passion för att bygga några av de bästa akustiska gitarrerna i världen.

Hand-Rolled Body & Fret Edge Treatment
De skarpa kanterna på kroppen, greppbrädan och banden är alla handfilade för att göra dem runda, släta och extremt bekväma att röra vid och spela. Denna process är mycket komplex och tidskrävande och kräver skicklighet från erfarna hantverkare.

DoubleLock Neck Joint
Fästningen mellan en gitarrs hals och kropp är en nyckelfaktor för ett fantastiskt ljud. Gold-modellen har en tätt passande, traditionell, dovetail för halsen som sedan ytterligare förstärkts genom att lägga till en bult. Denna DoubleLock-fog maximerar tonöverföringen och förbättrar resonansen på Gold-modellen.

Valnötsförstärkt hals
Halsen på Gold har förstärkts för ökad styvhet och stabilitet med två specialinlägg. Detta är konstruerat med två bitar valnöt för att ytterligare uppgradera Gold för att lägga till stabilitet samtidigt som de behåller träets naturliga egenskaper.

Luminlay Sidedots
Luminlay självlysande side dot-positionsmarkörer gör det lätt att se bandens position vid framträdanden på mörka scener.

Sonically Enhanced UV Finish
UV-finish är cirka 30% tunnare än vanlig finish, vilket gör att träet kan "andas" och vibrera mer fritt. Denna process kräver kortare torktid och minskar kemisk interaktion mellan finishen och träet, vilket är idealiskt för din instruments livslängd. På grund av den mycket kortare torktiden och frånvaron av vissa kemiska processer är det också en mer miljövänlig process. Denna högteknologiska finish är tillräckligt stark för att motstå repor men tillräckligt lätt för att förbättra träkroppens naturliga akustiska resonans för en full, rik ton.

204710