Cort Gold-D8 Light Burst w/case

kr9,795.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Cort's Gold-serie kännetecknas av den ATV-behandling (Aged To Vintage) som gjorts av granlocket för att leverera den åldrade och öppna tonen hos en vintage-gitarr, redan från dag ett. ATV är en speciell torkningsprocess och ger Gold-D8 en stor, öppen ton som är klar och naturlig, med ett starkt och varmt mellanregister som förstärks av solid Pau Ferro i baksida och sidor. En soniskt förstärkt UV-finish skyddar både instrumentet och tonkvaliteten och finns nu, förutom Natural Gloss, i ett nytt färgalternativ - Light Burst.

Aged to Vintage Top
En vintage-gitarr representerar den heliga graalen av akustisk gitarrton. Träet i locket mognar och öppnar upp sig mer över tid. Detta frigör en tonal kvalitet som saknas i nya instrument - tills nu. Med hjälp av en särskild process som Cort kallar ATV (Aged to Vintage) behandlas den solida toppen av sitkagran för att ge den den stora och öppna tonen hos en gammal akustisk gitarr. Denna torkningsprocess levererar den fantastiska tonen direkt från lådan.

Solid Sitkagrantopp
Med överlägsen hårdhet och tät struktur, tillsammans med flexibiliteten att resonera fritt, är toppen i solid sitkagran på Gold-serien idealisk för nästan vilken musikgenre som helst med en lysande och klar diskant, varmt och rikt mellanregister och en djup men tight bas för ett vackert balanserat ljud.

Solid Pau Ferro i baksida och sidor
Pau Ferro, även känt som Morado, Santos Rosewood eller Bolivian Rosewood, har många av de egenskaper som värderas högt i tonträ och liknar Indian Rosewood. Det är stabilt, motståndskraftigt mot slitage, hårt, vackert och exotiskt.

Valnötsförstärkt hals
Halsen på Gold-serien har förstärkts för ökad styvhet och stabilitet med två specialinlägg. Detta är konstruerat med två bitar valnöt för att ytterligare uppgradera Gold för att lägga till stabilitet samtidigt som de behåller träets naturliga egenskaper .

DoubleLock Neck Joint
Fästningen mellan en gitarrs hals och kropp är en nyckelfaktor för ett fantastiskt ljud. Gold-modellen har en tätt passande, traditionell, dovetail för halsen som sedan ytterligare förstärkts genom att lägga till en bult. Denna DoubleLock-fog maximerar tonöverföringen och förbättrar resonansen på Gold-modellen.

Hand-Rolled Fret Edge Treatment
Formningen och behandlingen av en gitarrs band har stor påverkan på komfort och prestanda. De flesta gitarrtillverkare fasar bara av banden i varje ände för att eliminera vassa kanter. Dock använder sig exklusiva akustiktillverkare av en metod för att runda av, släta till och göra banden extremt bekväma att röra vid och spela. Denna process är mycket komplex och tidskrävande och kräver skicklighet från erfarna hantverkare.

Halsprofil
Cort har utvecklat bekväma dimensioner i halstjocklek från huvudet till hälen för att öka bekvämligheten för dina händer och optimera spelbarheten. För att säkerställa enhetlighet i tillverkningen använder Cort toppmodern CNC-teknik för att noggrant fräsa varje hals. Varje hals slipas sedan noggrant och färdigställs av skickliga hantverkare som har en dedikation och passion för att bygga några av de bästa akustiska gitarrerna i världen.

Sonically Enhanced UV Finish
UV-finish är cirka 30% tunnare än vanlig finish, vilket gör att träet kan "andas" och vibrera mer fritt. Denna process kräver kortare torktid och minskar kemisk interaktion mellan finishen och träet, vilket är idealiskt för din instruments livslängd. På grund av den mycket kortare torktiden och frånvaron av vissa kemiska processer är det också en mer miljövänlig process. Denna högteknologiska finish är tillräckligt stark för att motstå repor men tillräckligt lätt för att förbättra träkroppens naturliga akustiska resonans för en full, rik ton.

Ebony Greppbräda
Det finns många träslag som används för greppbrädor, men ingen annan jämförs med den svarta skönheten och den smidiga slätheten hos ebenholts.

Ebony Bridge Pins
Ebony-träets höga densitet håller det grundläggande akustiska ljudet fokuserat och tight med större sonisk projicering än plast, vilket förbättrar överföringen av strängvibrationerna genom gitarrens topp, kropp och hals.

Exklusiv Deluxe Soft-Side Case
Den nya Deluxe Soft-Side Case är inte bara snygg och elegant, den kombinerar de bästa egenskaperna hos ett hårt fodral med flexibiliteten hos en vadderad gigbag för enastående skydd för instrumentet samt utmärkt bärbarhet.

204732