Cort CORE-OC Spruce w/case - Open Pore Trans Black

kr6,195.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Corts nya premiumserie av helsolida akustiska gitarrer, Core Series, erbjuder de allra bästa material, komponenter och hantverk i instrument som kommer att mogna med åldern som ett fint vin. Om absolut ljudkvalitet är din högsta prioritet behöver du inte leta längre än Core Series.

Core Essential
Corts nya Core Series ärgitarrer utformade med enkelhet i åtanke. Corts huvudmål var att skala bort alla icke-nödvändiga, flashy attribut och fokusera på det som verkligen gör akustiska gitarrer fantastiska. Resultatet är en helsolid akustisk gitarr, byggd med Corts världsledande hantverk, som ser enkel men elegant ut och har fantastisk spelbarhet och naturligt akustiskt ljud. Den nya Core Series levererar den prestanda och ton varje spelare har föreställt sig i en stor akustisk gitarr.

Solitt lock i sitka gran
Gran har som material en idealisk balans mellan styrka och flexibilitet, vilket förklarar dess överväldigande popularitet som träval som lock i akustiska gitarrer.

Solid Mahogny i sidor & botten
Klart och naturligt med ett kraftigt och varmt mellanregister, det älskade mahognyträet har varit standard för baksida och sidor i akustiska gitarrer i många decennier.

OM Cutaway Body Shape
OMs kompakta storlek är idealisk för mindre spelare eller den som söker spelkomfort. Den klara och starkare betoningen på mellanregistret passar perfekt för fingerplockning. Venetian cutaway på denna modell ger enkel åtkomst till de höga banden.

Fishman Sonitone
Sonitone EQ-systemet är installerat inne i gitarren utan att skära ut något av träet vilket gör att det behåller gitarrens naturliga resonans och det rena akustiska ljudet som andra system kan förlora. Kontrollerna är enkla att använda med endast volym och ton.

Sadel och stall i ben
Tillverkad av vattenbuffelben för den mest naturliga och transparenta överföringen av strängarnas vibrationer till kroppen och halsen.

Mahognyhals med greppbräda i Ovangkol 
Känd som ett utmärkt tonträ som är väldigt allround delar Ovangkol tonkaraktär med tex rosewood - med ett varmt och något fylligare mellanregister. Kombinationen av Ovangkol-greppbräda med Mahognyhals ger en varmare blandning av balanserad ton med djup sustain som är lämplig för en akustisk gitarr.

Open Pore Finish
Den öppna por finishen förstärker inte bara resonansen i träet, den minskar också vikten på gitarren för förbättrad spelbarhet.

Exklusiv Deluxe Soft-Side Case
Den nya Deluxe Soft-Side Case är inte bara snygg och elegant, den kombinerar de bästa egenskaperna hos ett hårt fodral med flexibiliteten hos en vadderad gigbag för enastående skydd för instrumentet samt utmärkt bärbarhet.

204780