Cort Little CJ Blackwood Open Pore Light Burst w/bag

kr5,295.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Little CJ Blackwood är identisk med Little CJ OP förutom den vackra solida toppen i Blackwood  och Blackwood i botten och sidor. 
Den har även en hals i mahogny, greppbräda i ovangkol, 23,5 tum (597 mm) mensur, Fishman Presys II-elektronik och en gigbag. 
Den välvda baksidan förbättrar komforten för att kunna spela i timmar, och den V-formade halsprofilen passar utmärkt för mindre händer. Oavsett om du vill ta med dig en kompakt men fantastiskt klingande gitarr på en campingresa eller till en lokal konsert, kommer Little CJ Blackwood att erbjuda utseendet, prestandan och flexibiliteten för att möta nästan alla spelförutsättningar.

3/4 Jumbo Body
Den mindre storleken gör den här gitarren perfekt för den mobila musikern eller för den avslappnade entusiasten som vill ta med sig en bra klingande gitarr på semester eller affärsresa.

All Blackwood Model
Kroppen helt i blackwood med en naturlig, öppen porfinish på Little CJ Blackwood säkerställer att denna gitarr åldras som önskat och låter trävalet resonera naturligt. När det gäller ljudkvalitet kommer spelare att upptäcka att konstruktionen i blackwood ger balanserad dynamik, med tillräckligt med svar i botten utan att det hämmar toppen.

Blackwood Back & Sides with Arched Back
Blackwood är som en kombination av det låga mellanregistert hos mahogny, klarheten hos lönn och de rika övertonerna hos rosenträ. Denna mångsidighet gör att blackwood sticker ut för både fingerstyle-spel eller strumming och är även en perfekt matchning för Blackwood-toppen.

Vintage Open Gear Machineheads
Relativt lätta öppna stämskruvar med 18:1 stämförhållande gör stämprocessen enkel.

Fishman Presys II
Fishman Presys II Preamp med 2-bandsequalizer, inbyggd stämapparat och en fasvändare för effektiv tonformning och brusfri drift under liveframträdanden.

23.5"(597㎜) skala
Trots den mindre kroppen och skallängden på 597㎜ (23,5 tum), så har allt på gitarren optimerats för att producera bästa möjliga ljudkvalitet och prestanda samt förbättrad spelbarhet för gitarrspelare med små händer och fysik.

Scooped Bridge
Den exklusiva scooped bridge-designen från Cort förbättrar sustainen med en större strängvinkel från sadeln till kroppen samtidigt som den minskar spänningen på strängarna över halsen, vilket resulterar i mindre trötthet i fingrarna och förbättrad spelbarhet.

Comfortable V Neck Shape
En halsform vanligt använd på mindre akustiska gitarrer för enkel spelbarhet, V-halsformen är lättare för mindre händer att greppa och manövrera.

204810