Cort Abstract Delta Natural w/case

kr20,195.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Inspirerad av Corts Abstract Limited Edition som introducerades 2018, utvecklades den nya Abstract Delta som svar på den ökande efterfrågan på en uppföljningsmodell. 
Nya designelement utvecklades med kombinationer av triangulära former som bildar geometriska mönster på huvudet och inlägg på greppbrädan. Genom att använda endast de finaste materialen och de bästa gitarrbyggnadsteknikerna markerar den nya Abstract Delta början på den premium line-up som Cort kallar "Masterpiece Series".

Master Grade Solid Sitka Spruce Top
Med överlägsen styrka och tät struktur, tillsammans med flexibilitet för att resonera fritt, är denna top idealisk för nästan vilken musikalisk genre som helst med en lysande och klar diskant, varmt och rikt mellanregister och en djup, tight bas för en vackert balanserad ljudbild.

"AAA" Grade Solid Pau Ferro Baksida och Sidor
Pau Ferro, även känt som Morado, Santos Rosewood eller Bolivian Rosewood, har många av de egenskaper som är mycket eftertraktade i tonträ som är nära indiskt rosenträ. Det är stabilt, motståndskraftigt mot slitage, styvt, vackert och exotiskt. Den rödaktiga bindningen i Padauk lägger till ytterligare premiumkvalitet till stilen.

Djupare OM-kropp
Denna gitarr har en något djupare kropp (91x106㎜) än de vanliga OM-modeller vilket ger distinkt mer volym och resonans.

L.R. Baggs Anthem
L.R. Baggs Anthem pickup-/preamp-system överför de rena akustiska vibrationerna från instrumentet till förstärkare och PA utan någon färgning. Onödig feedback kan också enkelt och effektivt kontrolleras genom minimalistiska kontroller som inte stör instrumentets utseende.

Triangulära designinslag på huvud och i greppbräda
Kombinationen av triangulära former skapar geometriska mönster på huvudet och på greppbrädan. Inläggen i huvudet är sammansatta av Ebony, Ovangkol, Valnöt, Lönn och Padauk. Medan Lönn, Abalon och Padauk utgör positionsmarkörerna i greppbrädan.

Slim Neck Heel Design
Den lågprofilerade, smala designen av halsinfästningen är utmärkt för att spela på de högre banden och stör mindre när du spelar samtidigt som den bibehåller en solid tonöverföring mellan hals och kropp på gitarren.

Ebony Greppbräda
Det finns många träslag som används för greppbrädor, men ingen annan jämförs med den svarta skönheten och den smidiga slätheten hos ebenholts.

Hand-Rolled Body & Fret Edge Treatment
De vassa kanterna på kroppen, greppbrädan och banden är alla handfilade för att göra dem runda, släta och extremt bekväma att röra vid och spela. Denna process är mycket komplex och tidskrävande och kräver skicklighet från erfarna hantverkare.

Gotoh 510Z Gold Tuner
Med ett extremt exakt förhållande på 21:1 känns dessa stämskruvar stabila och samtidigt ultrasmidiga. De eleganta och strömlinjeformade knopparna minskar även trötthet under stämprocessen. Du kommer att känna kvaliteten på dessa stämskruvar från det ögonblick du börjar stämma gitarren.

Graph Tech Black TUSQ Nut
Graph Tech TUSQ föredras av många gitarrtillverkare och spelare för sin rika ton och sustain. TUSQ är en avancerad polymer som är utformad för att överföra strängens energi och vibrationer mer effektivt och tillåta gitarrer att bli levande med förbättrad ton, volym och sustain.

Walnut Reinforced Neck
Genom att använda två särskilda insatser gjorda av mer styvt valnötträ har halsen på Modern Black förstärkts för ökad styvhet och stabilitet för att klara olika typer av fingerstyle-spel.

DoubleLock Neck Joint
Fästningen mellan en gitarrs hals och kropp är en nyckelfaktor för ett fantastiskt ljud. Gold-modellen har en tätt passande, traditionell, dovetail för halsen som sedan ytterligare förstärkts genom att lägga till en bult. Denna DoubleLock-fog maximerar tonöverföringen och förbättrar resonansen på Gold-modellen.

204922