Bygg din pedal själv. Moody Boost
Bygg din pedal själv. Moody Boost

Bygg din pedal själv. Moody Boost

kr595.00

(tax incl.)

Product available for orders

Ships within 1 business day (products in stock)

30 days open buy

Bygg din pedal själv. Boost, Effektpedal till elgitarr. 

Ett komplett kit med alla delar som behövs för att löda & skruva ihop din egna pedal. Manual på svenska ingår. Gediget metallchassi. Det enda du behöver är en lödkolv.

Moody Boost - ger stärkaren en oumbärlig knuff i rätt läge! Bygg den enligt manualen och du får en pedal som ger en kraftig utsignal och som täcker hyfsat cleant till skitigt rockljud.

Moody Boost har två rattar: BOOST (som som styr pedalens försärkning) och VOLYM (som dämpar signalen). Poängen med att ha två rattar, "en som höjer och en som sänker", är att boost-ratten även justerar överstyrning. Vill du att pedalen ska överstyra i sig själv, vrid upp BOOST och ställ VOLYM till passande output. Vill du ha renare ljud eller vill åt mer av förstäkarens överstyrning, håll BOOST nere och vrid upp VOLYM.

Kretsens enkelhet, och att det är ganska glest mellan komponenterna, gör pedalen som klippt och skuren för nybörjaren eller för den som vill labba med olika modifieringar. En resistor (R4) justerar till exempel kretsens förstärkning. Genom att ändra dess värde, justerar man inom vilka gränser som pedalens kontroller verkar i. En kondensator (C1) är en del i ett bass-cut filter. Genom att ändra dess värde, styr man hur mycket bas som tar sig igenom kretsen. Söker du efter den optimala treble boostern är det alltså här du ska börja labba! Ett par extra komponenter ingår också för dig som vill leka med de här parametrarna. Numera ingår även en transistorsockel om du vill testa hur pedalen låter med en annan transistor. Kanske slänga i en av germanium, exempelvis AC127, för att få det rätta vintage ljudet? Nedan finns en länk till en pdf med modifieringsförslag till den här pedalen. Äkta Bypass!

Svårighetsgrad: 2 (av 5)

MOBK

Customers who bought this product also bought: