Cort B4 Element Open Pore Trans Black

6 795,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Artisan B4 Element representerar en helt omarbetad serie av basar som kombinerar endast de bästa elementen från de mycket populära Artisan B-klassbasarna. Det inkluderar bland annat en rostad lönngreppbräda på en 5-delad panga-panga/walnut-hals, Bartolini MK-1 pickups och Bartolini MK-1 preamp, samt Hipshot Ultralite-stämskruvar. 
Nya funktioner inkluderar de nya high-mass MetalCraft M4-stallsadlarna med ett dubbelt strängfästningssystem som förbättrar basens resonans och tonöverföring. Basen har också en rundad ergonomisk mahognykropp med en vackert mönstrad asktopp som finns i tre olika färgalternativ. 
Denna kombination av funktioner, tillsammans med Corts engagemang för kvalitet, gör Artisan B4 Element till ett enastående val både för professionella musiker och entusiaster.

Asktop på mahognykropp
Asktoppen på en mahognykropp säkerställer en välbalanserad ljudbild med varma och slagkraftiga basfrekvenser samt bright och klart diskantregister. Askens vackra träådring bidrar till en naturlig estetik på basen.

Bartolini MK-1 Pickups
MK-1 pickups bevarar det karakteristiska Bartolini-ljudet samtidigt som de levererar enastående ljudkvalitet och värde. Dessa pickups ger punchigt och varmt mellanregister samt transparenta och luftigt diskantregister för en välbalanserad ljudbild.

Bartolini MK-1 preamp
Den berömda MK-1-preampen erbjuder en kraftfull, men transparent, boost med krispig diskant. En flexibel 3-bandsequalizer möjliggör alla möjliga ljud vilket gör den användbar i alla sammanhang - från studioupptagningar till stora konsertsalar. Det switchbara aktiv/passiv-läget ger antingen en kraftfull modern aktiv ljudbild eller en organisk traditionell passiv ljudbild.

MetalCraft M-brigde
Den robusta MetalCraft M-bridgen utvecklades med fokus på användarvänlighet och överföring av ton. 
Det dubbla strängfästningssystemet, där strängarna kan fästas antingen genom kroppen eller uppifrån för att hitta den bästa strängspänningen för musikern - vilket ger förbättrad sustain, ökad spelbarhet och fokuserat ljud. 
En annan stor förbättring för tonöverföringen är de djupa individuella spåren som håller sadlarna på plats och förhindrar oönskad rörelse, vilket gör att strängvibrationerna korrekt överförs till kroppen. MetalCraft M4 och M5 levereras nu med strängavstånd på 19 mm för 4-strängade M4 och 18 mm för 5-strängade M5.

5-delad Panga Panga & Walnut-hals
Kombinationen av Panga Panga och Walnut i halsen ger ett tight och definierat mellanregister som kompletterar den ljusa och expansiva tonala naturen hos mahognykroppen för en optimalt balanserad ljudbild över basregistret.

Hipshot Ultralite
B4 Element har Hipshot Ultralite-stämskruvar som standardutrustning för precision och stabilitet vid stämning.

Rostad lönn greppbräda:

Genom att behandla lönnen i en syrefri ugn vid höga temperaturer stabiliseras träet och utvecklar en gyllene bruns nyans för förbättrad stabilitet samt en mer vintage-liknande look och en kraftfullare ton.

202140