Cort G300 PRO Black

9 595,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

G300 Pro är flaggskeppsmodellen i Corts ikoniska G-serie. En boutique-gitarr med moderna förbättringar som representerar det bästa av vad Cort kan erbjuda när det gäller överlägsen spelbarhet, ljudmässig mångsidighet och estetisk design. 
Funktioner inkluderar en högkvalitativ kropp i amerikansk basswood med 6 mm lönntopp, rostad lönnhals och greppbräda med Luminlay sidinlägg, rostfria band och två Seymour Duncan humbuckers. För första gången någonsin för G-serien har G300 Pro 24 band, vilket gör den till en verkligt modern gitarr för spelare som njuter av solospel i de högre registerna.

American Basswood Body med 6㎜ (1/4”) Maple Top
Denna beprövade träkombination för moderna gitarrer ger en balanserad och rik mellanregisterston från kroppen i amerikansk basswood med klara toner från lönntoppen, vilket gör att gitarren kan skära igenom mixen med en ton optimerad för solospel, riff och komp.

Seymour Duncan SH2N & TB4 Humbucker
Utrustad med Seymour Duncan TB4 bridge humbucker och SH2N neck humbucker, tillsammans med en speciell 5-vägs kabeldragning, erbjuder G300 Glam ett spektrum av moderna och klassiska humbucker-toner, inklusive två exceptionella single-coil-ljud för en oöverträffad mångsidighet.

Custom Wired Electronics
Den okomplicerade men mångsidiga kontrollutformningen tillåter spelare att fokusera på sin musik. 5-vägsomkopplaren är anpassad för att leverera kristallklara single-coil-ljud i 2:a och 4:e positionerna, samt robusta humbucker-toner i stall-, mitten- och halspositionerna.

Cort CFA-III Tremolo
Det okomplicerade och infällda svajstallet ger mycket bra sustain, snabb och tydlig svar på anslag och välbalanserad grundton.

African Mahogany Neck & Ebony Fretboard
Den hårda greppbrädan i ebenholts erbjuder smidig spelbarhet och precision, medan halsen i afrikansk mahogny bidrar till varm ton, lång sustain och utmärkt tonöverföring.

Ergo-V Halsprofil
Den nydesignade Ergo-V-halsprofilen förbättrar komforten över hela halsen och främjar ökad spelbarhet.

Rostad lönnhals & Greppbräda
Genom att behandla lönnträet i en syrefri ugn vid hög temperatur stabiliseras träet och utvecklar en gyllene-brun look för förbättrad stabilitet och kraftfullare ton samt en mer vintage-look.

Compound Radius Fretboard (12”-15.75”)
En deluxe-funktion för spelare som gillar att övergå från enkel ackordspel i det låga registret till höghastighetssolo och förbättrad strängböjning i det övre registret, den varierande radiusen underlättar så att du ska kunna fokusera på ditt spelande.

Graph Tech Svart TUSQ Stallben
Valet av många gitarrtillverkare och spelare för sin rika ton och sustain är TUSQ - en avancerad polymer som formas under högt tryck och värme för enhetlig densitet. Den är utformad för att överföra strängenergi mer effektivt och göra gitarrer levande med förbättrade övertoner, volym och sustain.

Rostfria Band
Rostfria band har utmärkt motståndskraft mot korrosion. Den breda och höga bandtypen ger snabb respons, bra artikulation vid ackordspel och en klar ton vid notspel.

Cort Staggered Locking Tuners
Corts stämskruvar med låsning ger utmärkt stämstabilitet samt enkel stämning och byte av strängar.

Luminlay Sidedots
Luminlay självlysande side dot-positionsmarkörer gör det lätt att se bandens position vid framträdanden på mörka scener.

200622