Cort G290FAT II Trans Black Burst

7 195,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

En av de mest hyllade och eftertraktade gitarrerna som Cort erbjuder är den prisbelönta G290 FAT och den har fått ytterligare ett antal uppgraderingar; däribland hals och greppbräda i rostad lönn, ytterligare färgalternativ, sadel i TUSQ och självlysande inlägg på sidan av halsen.

De ursprungliga funktionerna som gjorde G290 FAT populär förblir dock oförändrade, inklusive det detaljerade och fylliga Voiced Tone VTH77-mikrofonsystemet som är kombinerat med ett högflexibelt anpassat mikrofonsystem, Ergo-V-hals och compound radius för förbättrad spelbarhet och inte minst enastående byggkvalitet.
G290 FAT II är resultatet av Corts engagemang för att göra en redan fantastisk gitarr ännu bättre.

Flamed Maple top på Alder-kropp
Al-kroppen ger en varm och fyllig ton medan rostad lönn i hals och greppbräd lägger till en modern touch till gitarrljudet. Det är en beprövad träkombination för enastående ljudmässig mångsidighet. Tillsammans med en vackert flammad lönntop skapar denna träkombination en välbalanserad ton med klara och transparenta diskanttoner och kraftigt projicerade lågmellantoner.

Voiced Tone VTH-77 Mikrofonsystem
Förutom att leverera en modern high output-signal för dagens högenergimusik, rengör dessa nya VTH-77-mikrofoner också väl för att producera fantastiska toner för klassisk rock och blues och täcka ett brett utbud av musikgenrer och spelstilar.

Custom Wired Electronics
Den okomplicerade men mångsidiga kontrollutformningen tillåter spelare att fokusera på sin musik. 5-vägsomkopplaren är anpassad för att leverera kristallklara single-coil-ljud i 2:a och 4:e positionerna, samt robusta humbucker-toner i stall-, mitten- och halspositionerna.

Rostad lönnhals & Greppbräda
Genom att behandla lönnträet i en syrefri ugn vid hög temperatur stabiliseras träet och utvecklar en gyllene-brun look för förbättrad stabilitet och kraftfullare ton samt en mer vintage-look.

Compound Radius Fretboard (12”-15.75”)
En deluxe-funktion för spelare som gillar att övergå från enkel ackordspel i det låga registret till höghastighetssolo och förbättrad strängböjning i det övre registret, den varierande radiusen underlättar så att du ska kunna fokusera på ditt spelande.

Ergo-V Halsprofil
Den nydesignade Ergo-V-halsprofilen förbättrar komforten över hela halsen och främjar ökad spelbarhet.

Cort Staggered Locking Tuners
Corts stämskruvar med låsning ger utmärkt stämstabilitet samt enkel stämning och byte av strängar.

Graph Tech Svart TUSQ Stallben
Valet av många gitarrtillverkare och spelare för sin rika ton och sustain är TUSQ - en avancerad polymer som formas under högt tryck och värme för enhetlig densitet. Den är utformad för att överföra strängenergi mer effektivt och göra gitarrer levande med förbättrade övertoner, volym och sustain.

Spoke Nut Hotrod Truss Rod
Spoke Nut Hotrod-trussrod gör det smidigt, enkelt och exakt att ställa in halsen. Halsbågen (eller relief) är ofta förbisedd av många gitarrister men är viktig för bästa möjliga spelbarhet. Spoke nut-trussrod låter enkelt justera exakt hur mycket halsbåge som krävs beroende på spelarens teknik och spelstil.

Luminlay Sidedots
Luminlay självlysande side dot-positionsmarkörer gör det lätt att se bandens position vid framträdanden på mörka scener.

200640