Cort Earth mini Open Pore w/bag

2 595,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Som Corts hyllning till de fantastiska akustiska vintagegitarrerna representerar Earth-serien utseendet, ljudet, känslan och spelbarheten hos dessa fina instrument med kompromisslös kvalitet och utmärkt värde.
Idealisk för både flatpicking- och fingerstyle-spelare, är detta en 3/4 storlek mini-dreadnought med solid topp i Sitkagran.

3/4 storlek Mini-Dreadnought
Den mindre storleken gör den perfekt för den mobila musikern eller för den avslappnade hobbyisten som vill ta med sig en välklingande akustisk gitarr på semester eller affärsresor eller kanske för att ha något behändigt hemma i soffan. 3/4-storleken passar också utmärkt för mindre spelare och barn. Kroppsdjupet är 82*101 mm.

Solitt granlock
Gran som material har en idealisk balans mellan styrka och flexibilitet, vilket förklarar dess överväldigande popularitet som det föredragna träet för lock på akustiska gitarrer. Granens mångsidiga ljudkaraktär gör det idealiskt för alla musikgenrer och spelstilar.

Mahogny botten och sidor
Klar och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister, det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer i många decennier.

22.8"(578㎜) skala
Kortare skallängd för att passa 3/4-kroppens storlek och förbättrad spelbarhet.

Open Pore Finish
Inte bara förbättrar open pore-finishen träets resonans, den minskar också vikten på gitarren för förbättrad spelbarhet.

204300