• I butiken

Cort MR710F Natural

4 795,00 kr

(inkl. moms)

1-3 Arbetsdagar
Finns i lager

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

MR-serien representerar Corts vision att erbjuda traditionella instrument av högsta kvalitet, med enastående hantverk och moderna funktioner till ett oslagbart pris.
MR710F har en solid sitkagranstopp, mahogny baksida och sidor, samt greppbräda i Ovangkol. Den klassiska dreadnought-kroppen har en venetiansk cutaway för enkel tillgång till högre band och är utrustad med Fishman Presys-elektronik för att leverera MR:s naturliga akustiska ljud till ett förstärkningssystem för både liveframträdanden och inspelningar.

Solitt granlock
Gran som material har en idealisk balans mellan styrka och flexibilitet, vilket förklarar dess överväldigande popularitet som det föredragna träet för lock på akustiska gitarrer. Granens mångsidiga ljudkaraktär gör det idealiskt för alla musikgenrer och spelstilar.

Mahogny baksida och sidor
Klar och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister, det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer många decennier.

Abalonerosett
Den flerskiktade abalonerosetten i mitten, kombinerad med ABS-rosetten, harmoniserar för att ge en visuell estetik som är både klassisk och sofistikerad.

Sadel och stall i ben
Tillverkade av vattenbuffelben för den mest naturliga och transparenta överföringen av strängens vibrationer till kroppen och halsen.

Fishman Presys EQ
3-bands EQ, LED-stämapparat och fasvändning. Fishman Presys erbjuder ljudflexibilitet samt bekvämlighet för olika spelssituationer där förstärkning behövs.

Scooped Bridge
Den exklusiva scooped bridge-designen från Cort förbättrar sustainen med en större strängvinkel från sadeln till kroppen samtidigt som den minskar spänningen på strängarna över halsen, vilket resulterar i mindre trötthet i fingrarna och förbättrad spelbarhet.

Soniskt förstärkt UV-finish
Den högteknologiska finishen är stark och motståndskraftig mot repor samtidigt som den är tunn för att förbättra den naturliga akustiska resonansen i kroppen.

204862

Datablad

Färg
Natur
Antal strängar
6
Kroppsform
Dreadnought
Inbyggd mikrofon
Ja
Cutaway
Ja
Lock/Top
Gran
Solitt lock
Ja
Kroppsmaterial
Mahogny
Greppbrädematerial
Ovangkol
Antal band
20
Höger-/Vänsterfattning
Höger