• I butiken

Cort L300VF Natural

6 495,00 kr

(inkl. moms)

1-3 Arbetsdagar
Finns i lager

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Cort L300VF ger det bästa av båda världar i perfekt harmoni - en balans mellan klassiskt vintage-utseende från gitarrernas guldålder och moderna funktioner och byggteknik.

LV300VF har kropp i OM-modell med solitt lock i adirondack-gran och baksida och sidor i solid mahogny. Greppbrädan är i ovangkol och gitarren är utrustad med Fishman Sonitone-elektronik.

Kroppsform
Den klassiska OM-kroppsformen utvecklades på 1920-talet och fångar tonen från förekrigstiden som ofta eftersträvas. Ljudmässigt levererar den ett ljud som är större än dess kompakta storlek skulle antyda, med en dynamisk respons som gör den till en glädje att spela.

Solitt Adirondack-granlock
Adirondack är starkare och tätare än Sitka-gran och kännetecknas av dess breda dynamikomfång samt artikulation och jämnhet vid hög volym.
Den dynamiska responsen passar både aggressivt strummande och exakt flatpicking. Balkar i Adirondack ger ytterligare respons.
Svårtillgänglig Adirondack-gran, som berömt användes till de eftertraktade Martin dreadnought-modellerna från 1930-talet, är kronjuvelen på denna modell till ett mycket rimligt pris.

Solid mahogny i baksida och sidor
Ljus och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister - det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer i många decennier. Den massiva mahognybaksidan förstärker kroppsresonansen och hjälper till att producera större volym.

Shell Tortoise Body Binding
För autentisk vintage-look är gitarren prydd med "sköldpadds"-binding på kroppen.

45mm Sadelbredd
En något bredare sadelbredd än standard som gör det lättare för fingerstyle-spel.

Sadel och stall i ben
Tillverkade av vattenbuffelben för den mest naturliga och transparenta överföringen av strängens vibrationer till kroppen och halsen.

Vintage Toner
För att få den gulnade looken likt gitarrerna från 1930-talet appliceras en speciellt formulerad toner på locken.

Fishman Sonitone EQ
Installerad på insidan utan att skära ut något av träet för att behålla all den naturliga resonansen och det rena akustiska ljudet.. Kontrollerna är också enkla att använda med endast volym och ton.

Soniskt förstärkt UV-finish
Den högteknologiska finishen är stark och motståndskraftig mot repor samtidigt som den är tunn för att förbättra den naturliga akustiska resonansen i kroppen.

204900

Datablad

Färg
Natur
Antal strängar
6
Kroppsform
000/OM/Auditorium
Inbyggd mikrofon
Ja
Cutaway
Nej
Lock/Top
Gran
Solitt lock
Ja
Kroppsmaterial
Mahogny
Greppbrädematerial
Ovangkol
Antal band
20
Höger-/Vänsterfattning
Höger