Cort Roselyn Redux Natural w/case

20 195,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Tack vare mängder av önskemål till Cort återvänder nu en av de mest unika akustiska gitarrmodellerna som de har lanserat till deras Masterpiece series.
Inspirerad av konst och hantverk från Art Nouveau-eran på 1800-talet är Roselyn Redux ett verkligt mästerverk som integrerar både klassisk och modern estetik samt högklassiga gitarrbyggnadstekniker.
Allt började med ett noggrant utformad träinlägg i mitten av gitarren med en porträtt av en ung kvinna som håller en ros, och namnet Roselyn föddes. Unika egenskaper som ett förskjutet ljudhål i locket och en ljudport på sidan, avfasningar på kroppen för spelarens arm och inte minst en otroligt elegant ringlande ranka/blomma i pärlemorinlägg som grenar ut från mitteninlägget bidrar alla till skönheten och unikheten hos Roselyn Redux.

Master Grade Solid European Spruce Topp
Med klockliknande klarhet över ett brett ljudspektrum är den solida granens transparenta karaktär idealisk för både känslig fingerpicking och avslappnad strumming. Mängder av förtrollande övertoner är essensen av det eftertraktade premiumträslaget som finns på denna modell. 

"AAA" Grade Solid Pau Ferro Baksida och Sidor
Pau Ferro, även känt som Morado, Santos Rosewood eller Bolivian Rosewood, har många av de egenskaper som är mycket eftertraktade i tonträ som är nära indiskt rosenträ. Det är stabilt, motståndskraftigt mot slitage, styvt, vackert och exotiskt. Den rödaktiga bindningen i Padauk lägger till ytterligare premiumkvalitet till stilen.

Speciell Rosett Design
"Inlägget" Roselyn i mitten är utformat med yttersta detaljrikedom och med inlägget i form av en ranka/blomma som grenar ut i den mörka ebenholtsen ser gitarren ut som ett konstverk från 1800-talet.

OM Cutaway Kropp
Den kompakta storlek hos OM-kroppen är perfekt för spelare med en liten kroppsram eller som söker spelkomfort. Den klara och starkare betoningen på mellanregistret är också mycket väl lämpad för fingerpicking. En stilfulla florentinsk cutaway gör det enkelt att komma åt de höga banden.

Förskjutet ljudhål och ljudport på sidan
Istället för ett konventionellt ljudhål i mitten av kroppen har Roselyn ett förskjutet ljudhål utskuret i form av ett frö för att följa kroppens kontur.
Det finns också ett andra ljudhål, en ljudport, på sidan som påverkar kroppens Helmholtz-egenskaper positivt och förstärker dynamiken och diskanten i det akustiska ljudet. Det gör också att spelaren bättre hör gitarrens naturliga ljud under framträdanden.

L.R. Baggs Anthem
L.R. Baggs Anthem pickup-/preamp-system överför de rena akustiska vibrationerna från instrumentet till förstärkare och PA utan någon färgning. Onödig feedback kan också enkelt och effektivt kontrolleras genom minimalistiska kontroller som inte stör instrumentets utseende.

5-delad hals i mahogny & valnöt
Den 5-delade halsen ger inte bara styrka och stabilitet utan också ett starkt och fokuserat ljud i samverkan med kroppens akustiska resonans.

Ebony Greppbräda
Det finns många träslag som används för greppbrädor, men ingen annan jämförs med den svarta skönheten och den smidiga slätheten hos ebenholts.

Hand-Rolled Body & Fret Edge Treatment
De vassa kanterna på kroppen, greppbrädan och banden är alla handfilade för att göra dem runda, släta och extremt bekväma att röra vid och spela. Denna process är mycket komplex och tidskrävande och kräver skicklighet från erfarna hantverkare.

Slim Neck Heel Design
Den lågprofilerade, smala designen av halsinfästningen är utmärkt för att spela på de högre banden och stör mindre när du spelar samtidigt som den bibehåller en solid tonöverföring mellan hals och kropp på gitarren.

Gotoh 510Z Gold Tuner
Med ett extremt exakt förhållande på 21:1 känns dessa stämskruvar stabila och samtidigt ultrasmidiga. De eleganta och strömlinjeformade knopparna minskar även trötthet under stämprocessen. Du kommer att känna kvaliteten på dessa stämskruvar från det ögonblick du börjar stämma gitarren.

Graph Tech Black TUSQ Nut
Graph Tech TUSQ föredras av många gitarrtillverkare och spelare för sin rika ton och sustain. TUSQ är en avancerad polymer som är utformad för att överföra strängens energi och vibrationer mer effektivt och tillåta gitarrer att bli levande med förbättrad ton, volym och sustain.

204920