Cort Modern Black w/case - Trans Black Gloss

14 595,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara
Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Inspirerad av elegansen och stilrenheten från den moderna jazzeran, stoltserar Modern Black med en unik och djärv design som kombinerar elegans och självsäkerhet.
Dess kroppsform är en fullständig omgestaltning av den konventionella formen för en grand concert-modell, med modifierade linjer och kurvor som passar den övergripande stilen, samtidigt som den behåller enastående resonans och ljudkvalitet. De dubbla ljudöppningarna i sargen säkerställer att ljudet är hörbart både för spelaren och publiken. Dessutom ger det världsberömda Fishman Matrix Infinity pickup-/preamp-systemet en klar och transparent ton när den är inkopplad.

Master Grade Solid European Spruce Topp med Solid Mahogany Baksida & Sidor
Med klockliknande klarhet över ett brett ljudspektrum är den solida granens transparenta karaktär idealisk för både känslig fingerpicking och avslappnad strumming. Mängder av förtrollande övertoner är essensen av det eftertraktade premiumträslaget som finns på denna modell.
Det älskade mahognyträet, klart och naturligt med ett starkt och varmt mellanregister, har varit en standard för baksida och sidor på premiuminstrument i många decennier.

Modern Concert Body Shape
Inspirerad av den populära Grand Concert-formen har den nyligen designade Modern Concert-kroppsformen skapats av Cort för att förbättra resonans och respons. Tillsammans med en mjukare venetiansk cutaway, erbjuder Modern Concert-formen även ökad spelkomfort.

Dual Side Sound Ports
Istället för ett konventionell ljudhål i mitten av kroppen så har denna gitarr specifikt placerade dubbla ljudöppningarna på sidorna istället, dessa påverkar positivt Helmholtz-egenskaperna hos kroppen och förbättrar dynamiken och diskanten i den akustiska tonen. Det möjliggör också för spelaren att bättre höra gitarrens naturliga ljud under framträdanden samtidigt som publiken kan höra gitarren tydligt. Eftersom toppträet saknar ljudhål är det mer elastiskt och resonant.

Bevel Cut Armrest
För att förbättra komforten och spelbarheten hos gitarren har anpassade avfasningar implementerats. Dessa ger inte bara ergonomisk funktionalitet utan ger också en unik och exklusiv look.

Fishman Matrix Infinity
Anpassad för att prestera ännu bättre med moderna förstärkare för akustiska gitarrer är Matrix Infinity VT pickup- och preamp-system den senaste utvecklingen av Fishmans flaggskepp i Matrix-serien. Klar, transparent Fishman-kvalitetston och dynamisk strängrespons har kombinerats med många nya designfunktioner och prestandaförbättringar, såsom ljudhålsmonterad volym- och tonkontrollsmodul samt lättillgänglig preamp-voicingswitch som kan anpassa sig efter olika typer av förstärkningsval, spelstilar och scenframträdanden.

Ebony Bridge & Pins
Ebony-träets höga densitet håller det grundläggande akustiska ljudet fokuserat och tight med större ljudprojektion än plast, vilket förbättrar överföringen av strängvibrationer genom locket, kroppen och halsen.

Hand-Rolled Fret Edge Treatment
Formningen och behandlingen av en gitarrs band har stor påverkan på komfort och prestanda. De flesta gitarrtillverkare fasar bara av banden i varje ände för att eliminera vassa kanter. Dock använder sig exklusiva akustiktillverkare av en metod för att runda av, släta till och göra banden extremt bekväma att röra vid och spela. Denna process är mycket komplex och tidskrävande och kräver skicklighet från erfarna hantverkare.

Ergo-A Asymmetric Neck Profile
En helt omformad asymmetrisk halsprofil är utformad för Modern Black och ger både erfarna spelare och entusiaster en bekväm och ergonomisk spelupplevelse som är optimerad för olika spelstilar.

Ny Skallängd & Sadelbredd
Modern Black har en skala på 25,5 tum (648㎜) med en sadelbredd på 1 3/4 tum (44,5㎜), som ofta anses vara den 'gyllene standarden' bland fingerstyle-spelare för dess optimala strängavstånd och strängspänning.

Walnut Reinforced Neck
Genom att använda två särskilda insatser gjorda av mer styvt valnötträ har halsen på Modern Black förstärkts för ökad styvhet och stabilitet för att klara olika typer av fingerstyle-spel.

Gotoh 510Z Gold Tuner
Med ett extremt exakt förhållande på 21:1 känns dessa stämskruvar stabila och samtidigt ultrasmidiga. De eleganta och strömlinjeformade knopparna minskar även trötthet under stämprocessen. Du kommer att känna kvaliteten på dessa stämskruvar från det ögonblick du börjar stämma gitarren.

Graph Tech Black TUSQ Nut
Graph Tech TUSQ föredras av många gitarrtillverkare och spelare för sin rika ton och sustain. TUSQ är en avancerad polymer som är utformad för att överföra strängens energi och vibrationer mer effektivt och tillåta gitarrer att bli levande med förbättrad ton, volym och sustain.

204924