• I butiken

Cort Earth70-12 Open Pore - 12-strängad

3 495,00 kr

(inkl. moms)

1-3 Arbetsdagar
Finns i lager

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Som en hyllning från Cort till de stora vintagegitarrerna representerar Earth-serien utseendet, ljudet, känslan och spelbarheten hos dessa fina instrument med kompromisslös kvalitet. Idealisk för både flatpicking- och fingerstyle-spelare, har Earth70 beprövade klassiska material som solitt granlock och baksida och sidor i mahogny.
Detta är den tolvsträngade modellen av Earth 70.

Solitt granlock
Gran som material har en idealisk balans mellan styrka och flexibilitet, vilket förklarar dess överväldigande popularitet som det föredragna träet för lock på akustiska gitarrer. Granens mångsidiga ljudkaraktär gör det idealiskt för alla musikgenrer och spelstilar.

Mahogny botten och sidor
Klar och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister, det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer i många decennier.

Open Pore Finish
Inte bara förbättrar den öppna porfinishen träets resonans, den minskar också vikten på gitarren för förbättrad spelbarhet.

Scooped Bridge
Den exklusiva scooped bridge-designen från Cort förbättrar sustainen med en större strängvinkel från sadeln till kroppen samtidigt som den minskar spänningen på strängarna över halsen, vilket resulterar i mindre trötthet i fingrarna och förbättrad spelbarhet.

204952