• I butiken

Cort CEC5 Natural

4 495,00 kr

(inkl. moms)

1-3 Arbetsdagar
Finns i lager

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Cort Classic Series har två modelltyper: de traditionella spanska modellerna med nylonsträngar, AC, och hybridmodellerna med nylonsträngar, CEC; som hämtar inspiration från stålsträngade akustisk-elektriska gitarrer med cutaway, smalare halsbredd och Fishman-elektronik.

Cort CEC5 tillhör den senare och har en slank kropp med cutaway, 45 mm halsbredd vid sadeln och elektronik - speciellt utformad för stålsträngsspelare som älskar klangen från nylonsträngar.

Solitt rött cederlock
Jämfört med gran är ceder något mjukare och varmare i tonen. Mellanregistret accentueras något, vilket gör ceder idealiskt för fingerplockande spelare som föredrar en rundare och fylligare klang.

Mahogny i sidor och botten
Klar och naturlig ton med ett starkt och varmt mellanregister. Det älskade mahognyträet har varit standard för baksidor och sidor på akustiska gitarrer i många decennier.

45mm Halsbredd
En något smalare halsbredd än vad som brukar vara standard på klassiska gitarrer. Detta passar både många klassiska gitarrister ssom söker en smalare hals och gitarrister som är mer vana vid stålsträngade gitarrer.

Skallängd 25.3" (643㎜)
Lite kortare än den traditionella skalan för klassiska gitarrer, vilket resulterar i mindre strängspänning för lättare fingersättning annan känsla.

Traditionell "Fan-bracing"
Traditionella balkar inne i gitarren för att maximera vibrationerna och tonen i gitarren.

Fishman Presys II elektronik
Funktioner som 2-band EQ, LED-stämapparat och fasvändning, tillsammans med en Fishman Sonicore-mikrofon, ger det karaktäristiska Fishman-ljudet där gitarrens ljud fångas och återges på bästa sätt.

Tunnt kroppsdjup
Ett modernt koncept - utvecklad för spelare som söker komfort och enklare spelbarhet. Kroppsdjupet är 83mm.

Soniskt förstärkt UV-finish
Den högteknologiska finishen är stark och motståndskraftig mot repor och märken, samtidigt som den är tunn för att förbättra den naturliga akustiska resonansen i kroppen och ge en fyllig och rik ton.

206224

Datablad

Färg
Natur
Antal strängar
6
Inbyggd mikrofon
Ja
Cutaway
Ja
Lock/Top
Ceder
Solitt lock
Ja
Kroppsmaterial
Mahogny
Antal band
22
Höger-/Vänsterfattning
Höger