Fender King Vintage - Mojave

11 149,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara

King Vintage, Ovangkol Fingerboard, Aged White Pickguard, Mojave

Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Under det tidiga 1960-talet i södra Kalifornien blomstrade en orädd, kreativ kultur och Leo Fender hade som mål att designa en ny kollektion akustiska instrument som fångade den innovativa andan som genomsyrade konstnärerna runt omkring honom. I samarbete med den legendariska instrumentmakaren Roger Rossmeisl släppte Leo flera unika akustiska modeller som fångade den karaktär som gjorde Fender till en symbol för rock'n'roll-revolutionen, inklusive omisskännliga headstock-former, lättspelade halsprofiler och radikal stil; vilket förändrade Fender Acoustics profil för alltid. 
Fender California Vintage-modellerna hämtar idag sin stil direkt från sitt ursprung med en visuell retro känsla och lägger till 2000-talets prestanda och en rik, förfinad akustisk ton - ett verkligt modernt alternativ med klassiskt Fender-arv.

Dreadnought-kroppen på Fender California Vintage King är konstruerad med en solid Sitka-topp och solid ovangkol i botten och sidor och en innovativ Performance-X bracing. Detta producerar en kraftfull, basrik ton med enastående detaljer, projicering och volym. En ergonomisk modern "V"-profil valdes för okoume-halsen tillsammans med en 25,5-tums skallängd för optimalt sustain, och en lutande 6-i-rad headstock med en lönntopp för en distinkt look inspirerad av Fenders elgitarr-DNA. Andra noterbara detaljer inkluderar en ovangkolgreppbräda med bindings och pärlemorblockinlägg för en retrolook, stämskruvar i vintage-stil för enkel, exakt stämning, samt en stallben och sadel i äkta ben för överlägsen harmonisk karaktär. 
Med liveframträdande och studiomusiker i åtanke har det inbyggda Fishman Presys VT Plus mikrofon- och preampsystemet enkla kontroller monterade vid ljudhålet som blandar en undersaddle-piezo och den interna transducer-mikrofonen för att ge trogen och pålitlig reproduktion av gitarrens naturliga ljud när den är inkopplad i en förstärkare eller inspelningsenhet. Ett hardshell case i vintagestil ingår.

Djärva, iögonfallande och unika - California Series-instrument gör inga kompromisser när det gäller spelbarhet, överlägsen ljudkvalitet och framstående stil för de som strävar efter att spela något annorlunda.

FEATURES

  • Period-correct King dreadnought body shape
  • Solid Sitka Spruce top, solid ovangkol back and sides
  • Ergonomic modern "V" shape neck with tilt-back 6-in-line headstock
  • Fishman Presys VT Plus electronics with undersaddle piezo and internal body transducer
  • 25.5" scale length
  • Vintage-style hardshell case
0971012380