Gretsch Deltoluxe Concert - Black Top

4 249,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara

Gretsch Deltoluxe gitarrerna erbjuder enastående ton, komfort och spelbarhet med sin distinkta karaktär och vintage-inspirerade design.

Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Inspirerade av de klassiska gitarrerna i "Rex"-serien som annonserades i postorderkataloger under 1930-, 1940- och 1950-talet, fångar Jim Dandy-modellerna essensen och karisman hos de tidiga Gretsch flattop-gitarrerna och erbjuder utmärkt spelbarhet och förstklassigt ljud.

Med en bekväm och kompakt concert-kropp samt en skallängd på 24,75 tum, uppnår Jim Dandy Deltoluxe Concert den perfekta balansen mellan mångsidig ton och enkel spelbarhet, vilket gör den lämplig för en bred skala av musikstilar.

Tillverkad med lätta material i laminat och X-bracing för optimalt vintage-ljud och hållbarhet, gitarrerna har också en "C"-formad hals som garanterar en bekväm spelupplevelse under långa perioder. Utrustad med den inbyggda Gretsch Deltoluxe magnetiska ljudhåls-pickupen erbjuder gitarrerna mångsidiga förstärkta akustiska toner lämpliga för liveframträdanden, inspelning och effektpedaler.

Med detaljer såsom stall i vintage-stil, "tortoise"-bindnings, klassiskt Gretsch-plektrumskydd, målad pinstripe-purfling, öppna stämskruvar och dot-inlägg i greppbrädan, utstrålar dessa gitarrer en nostalgisk charm perfekt för vilken ladugårdsfest eller musikalisk jamboree som helst!

Från bluesiga verandastunder till livliga swingmelodier är Gretsch Jim Dandy Deltoluxe Concert en idealisk följeslagare både för nybörjare och erfarna spelare.

FUNKTIONER

  • Basswood-kropp med X-bracing
  • 14:e band, 24"-skala med hals i natoträ
  • Greppbräda i valnöt med 12" radie, dot-inlays och 20 band i vintage-stil 
  • Stall och sadel i syntetiskt ben
  • Gretsch Deltoluxe ljudhåls-pickup med guld-/vita kransringar
  • String-through bridge i valnöt med kompenserat stallben
  • Enlagers tortoise-plektrumskydd med klassisk "G"-grafik
  • Öppna stämskruvar i vintage 1950-tals stil och vintageändknappar för remfästen
  • Nickel-hårdvara
2711130511

Datablad

Färg
Svart
Antal strängar
6
Kroppsform
Concert
Inbyggd mikrofon
Ja
Cutaway
Nej
Antal band
20
Höger-/Vänsterfattning
Höger