• Ny

Ibanez AAM54-OPN Advanced Auditorium

2 995,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara

Stålsträngad gitarr som erbjuder en perfekt blandning av precisionskonstruktion och överlägsen akustisk resonans, en gitarr som ger en enastående spelupplevelse!

Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Advanced Acoustic serien från Ibanez representerar betydande framsteg inom den långa och anrika traditionen av akustiska gitarrer. Designade från grunden för att leverera en rikare och mer levande ton med en enastående bred dynamisk räckvidd, erbjuder dessa instrument en helt omdefinierad akustisk upplevelse. 
Den nya designen uppnår en superb, kraftfull ljudkvalitet, samtidigt som ergonomin tagits i stor beaktning vilket gör att dessa instrument är mycket bekväma att spela. 
Serien Advanced Acoustic lyfter akustiska gitarrer till nya höjder och lovar en spännande ny upplevelse för alla spelare.

The A.I.R.port
Ibanez innovativa A.I.R.port, noggrant utformad genom omfattande forskning och utveckling, har en unik intern struktur som är utformad för att reflektera och guida ljudvågor mot en noggrant positionerad punkt på gitarren där ljudet sedan går ut. Denna designförbättring gör det möjligt för musikern att höra bättre och därmed höja den övergripande spelupplevelsen.

Advanced Auditorium Kropp
I strävan efter att kunna ge en bättre akustisk upplevelse konstruerade Ibanez Advanced Auditorium-kroppen. Med inspiration från deras omfattande forskning om traditionella Auditoriumkroppar och efter många, många prototyper finslipades designen med en något bredare midja, subtilt förskjuten mot halsen. Dessa justeringar ger ett rikare lågt mellanregister och förbättrad balans mellan kropp och vikt, vilket korrigerar de vanliga brister som finns i konventionella Auditoriumkroppar.

X-M Bracing för AAM-serien
År av experimentering, forskning och prototypbyggande har lett till utvecklingen av Ibanez egna X-M-bracing, speciellt anpassad för deras Advanced Auditorium-kroppar. Noga utformade scalloped X-M-bracings, tonribbor och ”fingerbracings” överför strängvibrationerna effektivt och säkerställer optimal ljudprojektion. Med en utvidgad dynamisk räckvidd, förbättrad respons och perfekt tonbalans levererar X-M-bracingen en oöverträffad klarhet och värme, vilket gör den idealisk för olika musikstilar.

Solid Sapeletopp
Det solida locket i Sapele ger en varm och välbalanserad ton.

Baksida och Sidor i Sapele
Sapele bidrar till ett varmt och fylligt mellanregister, kompletterat med klara, resonanta toner, vilket berikar den övergripande ljudpaletten.

Low Oval Grip Okoume Hals
Designad för enkelhet och spelbarhet - Low Oval Grip halsen i Okoume är smidig för både ackord och melodispel och säkerställer en bekväm och nästintill ”flytande” spelupplevelse.

Purpleheart Fretboard
Greppbrädan i träslaget purpleheart förbättrar inte bara instrumentets estetiska utseende utan berikar också dess tonala karaktär, vilket ger djup och värme till varje ton.

Purpleheart Stall
Genom att överföra strängvibrationer direkt till kroppen ger stallet instrumentet en naturlig, varm ton och berikar dess ljudsignatur.

Ibanez Advantage Stallpinnar
Med en klotformad ände som är enkel att greppa, och därmed plocka ut och sätta på plats, erbjuder stallpinnarna överlägsen bekvämlighet jämfört med traditionella pinnar. Deras säkra passform säkerställer dessutom pålitlig strängstabilitet och ger musikern sinnesfrid under framträdanden.

Specifications:

Body shape: Advanced Auditorium body
Bracing: X-M Bracing
Top: Solid Sapele top
Back & sides: Sapele back & Sapele sides
Neck: Low Oval Grip/Okoume neck
Fretboard: Purpleheart fretboard
Bridge: Purpleheart bridge
Body binding: Rounded body edge binding
Inlay: White dot inlay
Soundhole rosette: Black & White multi
Tuning machine: Chrome Die-cast tuners (18:1 gear ratio)
Number of frets: 20
Bridge pins: Ibanez Advantage
String gauge: .012/.016/.024/.032/.042/.053
String space: 11mm
Factory tuning: 1E,2B,3G,4D,5A,6E

Neck Dimensions:
Scale: 634mm/25"
a: Width: 43mm at NUT
b: Width: 55mm at 14F
c: Thickness: 21mm at 1F
d: Thickness: 22mm at 7F
Radius: 400mmR

Body Dimensions:
a: Length: 19 1/2"
b: Width: 15 3/8"
c: Max Depth: 4 3/16"

310143940813

Datablad

Färg
Natur
Antal strängar
6
Inbyggd mikrofon
Nej
Cutaway
Nej
Lock/Top
Sapele
Solitt lock
Ja
Kroppsmaterial
Sapele
Greppbrädematerial
Purple Heart
Antal band
20
Höger-/Vänsterfattning
Höger