• Ny
  • I butiken

Cort Earth100SSF Sunburst

4 995,00 kr

(inkl. moms)

1-3 Arbetsdagar
Finns i lager

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Earth100SSF är Corts tolkning på en klassisk round-shoulder dreadnought design. Skallängden på 628 mm (24.75 tum) och den klassiska slope shoulder-designen ger ett mycket fin och harmonisk ljud, med perfekt balans mellan varma bastoner, krispig diskant och bra projicering.

Dreadnought Slope Shoulder
Gitarrens kroppsform, Slope Shoulder Dreadnought, ger ett kraftfullt ljud med tydlig bas, mellanregister och klar diskant. Den lämpar sig utmärkt för alla från flatpickers till de som gillar traditionell gitarrmusik. Slope shoulder designen ger den där äkta vintage-känslan!

Solid Sitkagran-topp
Gitarrens lock är gjort av solid Sitkagran, som ger en perfekt balans mellan hårdhet och flexibilitet. Det har gjort att sitkagran är ett av de populäraste valen för användning som överdel till gitarrer. Granens mångsidiga sound fungerar utmärkt för alla typer av musikstilar.

Sidor och botten i mahogny
Mahogny ger en ljus, klar och naturlig ton med ett varmt mellanregister. Det är ett vanligt val för fina akustiska gitarrer och ger mycket volym åt gitarren.

628 mm (24,75 tum) skallängd
Med en något kortare skallängd på 628 mm får du en annorlunda känsla och ljud än hos gitarrer med längre skala. Det här är vanligt på många akustiska gitarrmodeller och passar perfekt för alla handstorlekar och nivåer på musikant. Den är lättspelad och bekväm, vilket gör den bra för nybörjare och erfarna musiker.

Äkta benstall och sadel
Stall och sadel är gjorda av äkta vattenbuffelben, vilket gör att strängarnas vibrationer överförs naturligt till gitarrkroppen och halsen. Det ger ett bra och tydligt ljud.

Fishman Sonitone Preamp
Med Fishmans Sonitone Preamp-system, som är installerat inne i gitarren, behålls gitarrens akustiska karaktär även när den är förstärkt. Du kan enkelt justera volymen och tonen för att få det ljud du vill ha.

Stämskruvar i Vintage-stil
Gitarrens stämskruvar har en vintage-look och håller stämningen på plats samtidigt som de passar bra in i den klassiska stilen.

204882

Datablad

Färg
Burst
Antal strängar
6
Kroppsform
Round Shoulder
Inbyggd mikrofon
Ja
Cutaway
Nej
Lock/Top
Gran
Solitt lock
Ja
Kroppsmaterial
Mahogny
Greppbrädematerial
Ovangkol
Antal band
20
Höger-/Vänsterfattning
Höger