• Ny

Cort Space 5 Star Dust Black w/bag

9 995,00 kr

(inkl. moms)

Beställningsvara

En modern återfödelse av den huvudlösa designen. En blandning av klassisk bas-design och innovativa funktioner för enastående prestanda.

Beställningsvara

Lagervaror skickas inom en arbetsdag

30 dagars öppet köp

Cort Artisan Space 5 basgitarr är inte bara ännu ett modernt huvudlöst instrument; det är en återupplivning av ett banbrytande arv.
Redan på 1980-talet vände Cort upp-och-ned på basvärlden med sin Space-serie, känd för sin banbrytande huvudlösa design och Steinberger-licensierade stämskruvar. Nu, i sann pionjäranda, är de tillbaka med Artisan Space 5. En bas noggrant utformad för att möta den ökande efterfrågan på kompakta huvudlösa basgitarrer.
Borta är den konventionella kroppen, ersatt av en slank och ergonomisk huvudlös design. Detta minskar inte bara vikten utan förbättrar också balansen, vilket ger enastående frihet på scenen. Trots sin moderna look förmedlar Space 5 alla basens klassiska egenskaper och känslor.

Lönnkropp med Poplar Burl Top (6mm)
Genom att para ihop en topp i poplar med en mjuk lönnkropp säkerställs en perfekt blandning av tighta, fylliga låga toner och krispiga, transparenta diskant-toner. Den fantastisk vackra ådringen i Poplar-locket ger dessutom en naturlig, organisk och riktigt snygg estetik.

Ny kroppform
Inspirerad av arvet från 1980-talets Space-basar, Space 5 återupplivar det klassiska och för det in i den moderna eran. Med rötterna i den högt ansedda Artisan Bass-serien, lånar den kropps- och halsdesign samtidigt som den lägger till en modern twist.
Skulpterad för komfort och djärv stil - Space 5 har djupare konturer och djärva utskärningar, samtidigt som den omfamnar den befriande själen i huvudlös design. Individuella stallsadlar och integrerade stämskruvar fullbordar förvandlingen och gör Space 5 till en tidlös ikon som återföds.

Bartolini MK-1 pickups och aktiv 3-band EQ-förstärkare
Genom att bevara det karakteristiska Bartolini-ljudet, erbjuder MK-1 pickups enastående ljudkvalitet och värde. Med punchigt, varmt mellanregister och transparenta, brighta diskant-toner levererar MK-1 ett superbt balanserat ljud. Tillsammans med den aktiva 3-bands EQn kan spelare finjustera sin ton med precision genom att justera låg-, mellan- och hög-frekvenser till perfektion.

Speciellt utformad hårdvara för huvudlöst instrument
Stallet är noggrant konstruerat och rigoröst testat för att säkerställa optimal stämning och spelstabilitet, samtidigt som Space 5 hålls så lätt, kompakt och bekymmersfri som möjligt.

Nollband
Genom att fungera som en sadel, ställer nollbandet strängens höjd över greppbrädan när den spelas lös. Denna innovativa design eliminerar behovet av att justera eller ersätta sadeln när strängtjockleken ändras och tar bort oönskad friktion mellan sadeln och strängarna.

7-delad Roasted Maple, Walnut, Purple Heart & Maple hals
Med rostad lönn i fokus för dess fokuserade mellanregister, kompletterat med Purple Hearts kraftfulla klarhet och valnötens rika värme, maximerar denna halsdesign den ljusa, klara och snabba responsen hos lönnkroppen. Resultatet är ett artikulerat, fylligt ljud med oföränderlig stabilitet - ännu ett bevis på instrumentets mästerliga konstruktion.

Spoke Nut Hotrod Truss Rod
Genom att erbjuda precis justering av halsen, låter den lättåtkomliga dragstången spelare skräddarsy Space 5:s inställning efter sin teknik och spelstil.

'Next Gen' Cort Logo
Graverat på kroppen, lägger den moderna och släta 'Next Gen' Cort-logotypen en sista touch till Space 5:s samtida design.

202180

Datablad

Färg
Svart
Antal strängar
5
Höger-/Vänsterfattning
Höger